Briliantele proiectului Start-up Nation

2

Proiectul Start-up Nation s-a incheiat saptamana trecuta, vineri, unde aproape 20.000 de societati s-au inscris pentru a obtine cei 44.000 de euro de la stat pentru a-si dezvolta afacerile. Va las sa cititi mai jos o mica parte din cele mai amuzante denumiri ale noilor firme inscrise in mediul de afaceri romanesc.

Caprita vesela

 • Sezi Bland SRL, scoala de dresaj ardelenesc sau oare o gradinita care va oferi celor mici cocktail-uri cu lapte praf si palinca?
 • Fain Rodicuta SRL, cred ca cineva a confundat Start-up Nation cu rubrica de matrimoniale din ziarul de duminica sau poate e un avans discret catre Ilan Laufer?
 • Facem Dregem SRL, vorbim, discutam, alea, alea, romaneste ca intotdeauna (nu prea imi inspira incredere numele acestei societati).
 • Esti Blana SRL, multumesc, mi s-a mai zis.
 • Caprita Vesela SRL, lapte bio de la caprite high alimentate cu iarba verde, cred ca Snoop Dogg isi va cumpara iaurtul de la ei de acum inainte.
 • Cel Mai Fain SRL, imi place ca oamenii isi lauda societatea inainte sa aiba macar un site, asta inseamna sa ai incredere in produsul tau. Poate au luat exemplul lui Hrusca si modul in care acesta face CTC-ul ler-ului.
 • Fierarul Fericit 2017, da, ce poate fi mai fericit decat un om care ciocaneste un metal cat timp sta inchis intr-o camera in care temperatura este de peste 40 de grade?
 • Eric Cartman Enterprise SRL, daca sunteti evreu, negru, sau un pusti blond pe care il cheama Butters, poate ar trebui sa va feriti de aceasta societate.
 • Urzeala Prajiturilor SRL, nu cred ca cei care au facut acest brand au vazut foarte multe episoade din Urzeala Tronurilor. Ce va face prajitura aia? Dupa ce o musti te va injunghia in spate? Va trimite un dragon de turta dulce dupa tine? O sa zic pas, imi place mancarea care nu ma musca inapoi!
 • Winter is Coming SRL, daca oamenii acestia vor castiga un contract cu primaria pentru dezapezire, chiar nu vor mai avea voie sa afirme ca au fost luati prin surprindere!
 • Caramidarii Gurmanzi SRL, ei iti pun caramida, ei iti golesc frigiderul, ce poate fi gresit in afacerea asta?
 • Ca la Bica Acasa SRL, cine e Bica? De ce ar trebui sa ne simtim ca la ea acasa? Nu ar trebui sa mergem intai la ea ca sa vedem cum ar trebui sa ne simtim? De ce e Bica relevanta? De la ce vine Bica? Cine va raspunde acestor intrebari?
 • Tony Brilliant SRL, unii au vrut doar sa isi faca firme pentru a epata se pare. Inteleg ca Tony se considera un briliant, dar nu ar trebui ca acest nume sa i-l dea clientii?
 • Spoon Me Right SRL, don’t mind if I do baby!
 • Iubitica 77 SRL, dupa ce am citit aceasta denumire am vrut sa pornesc Yahoo Messenger-ul si sa ii dau add, dupa mi-am adus aminte ca suntem in 2017.
 • Gustul Bunicii SRL, presupun ca aceasta afacere va fi un restaurant sau o cofetarie, dar nu as vrea sa incerc niciun produs care are gust de batran.

Dupa cum ati observat spiritul de caterinca al romanilor s-a regasit si in cadrul acestui proiect cat se poate de serios, multi punand denumiri destul de amuzante afacerilor lor, unii confundand Start-up Nation cu rubrica de matrimoniale, altii vrand sa demonstreze cat de „brillianti” sunt, iar altii certandu-se cu limba engleza.

Comments (2)

Va dati seama ca aceste firme nici nu mai au nevoie de aprobare, ar trebui finantate doar pentru caracterul „inovativ” al numelor lor, insa lucrul trist este ca acestea sunt doar cateva exemple… Sper doar ca, daca au dat dovada de atat interes in denumirea societatilor sa fi realizat si un plan de afaceri la fel de „interesant” pentru a fi respinsi si pentru a ramane in competitie si firmele care nu au putut ajunge la 100 de puncte. Oricum, va doresc succes chiar daca v-ati lovit de problema caracterului inovativ si nu ati reusit sa obtineti punctajul maxim.

Domnule Popescu, acestor firme, eu, personal,le-as da finantare in secunda 2 numai pentru denumirea aleasa.
Inovarea din planurile lor de afaceri, se simte de la cativa ani lumina si, daca v-ati ostenit sa traduceti cu vorbele dv. ce insinueaza acesti minunati afaceristi,
veti pe deplin satisfacut de produsele si serviciile lor la pastele cailor.
Daca este s-avem si o criza de seriozitate, as afirma, si deloc gratuit, ca foarte, dar foarte multe planuri au intr-un colt, pictat cu cerneala invizibila trei
trandafiri rosii. Ca si ata folosita pentru acest program, insailat din fuga unui cal alb calarit de un Ilan chipes si nestatornic in promisiuni.
Personal, am fost fortat sa nu bifez pentru afacere inovativa (+5 puncte), planul meu de afaceri fiind chiar aplicatia unei inventii, si ma vad nevoit sa reclam
la C.J.U.E. conceptia U.E. referitoare la inovare. Il voi ruga si pe Ilan Laufer sa ma ajute, deoarece are „trecere” si ca trebuie sa ne impunem si noi romanii in U.E.
cu ceva inovativ.

Write a comment