Ce ascunde logo-ul Google?

0

Dupa cum ati vazut Google si-a schimbat logo-ul pentru a marca debutul Jocurilor Olimpice de la Soci. In mod evident, logo-ul este vizibil si in Rusia ce gazduieste anul acesta Jocurile Olimpice, o tara care incrimineaza homosexualitatea si care in decursul timpului s-a confruntat cu multe proteste impotriva legislatiei anti-gay.

2014 winter olympics

Avand in vedere ca Google nu este de acord cu legislatia din Rusia, acestia au creat un logo ce sustine drepturile persoanelor gay. Noul logo prezinta sase imagini ale unor sporturi de iarna iar problema intervine in momentul in care fiecare sport este prezentat pe un fundal de culoare anume, cele sase culori ce alcatuiesc logo-ul formand defapt steagul comunitatii LGBT (lesbiene, gay, bisexuali, transexuali).

Deasemenea Google a citat din Cartea Jocurilor Olimpice un text controversat ce pare sa faca referire intr-u totul mentalitatii Rusiei „A practica sport este un drept al omului. Fiecare individ trebuie sa aiba posibilitatea de a face sport, fara discriminari de orice fel si in sprijinul Jocurilor Olimpice, care insemna intelegere reciproca in spiritul prieteniei, al solidaritatii si al fair play-ului”.

Intreaga actiune a Google cat si declaratia presedintelui Comitetului International Olimpic ca „toata lumea ar trebui sa lupte impotriva discriminarilor pe baza orientarii sexuale sau a prejudecatilor de orice natura” a starnit si o manifestatie All Out in 19 orase din lume, precum si o scrisoare deschisa catre The Guardian semnata de peste 200 de scriitori renumiti ce condamana actiunile Rusiei impotriva holmsexualitatii. Pana in momentul de fata, Rusia nu a avut nicio reactie nici in privinta logo-ului Google nici in privinta declaratiilor sau ale protestelor desfasurate.

Write a comment