Cu sange rece si albastru

1

O carte haotica in care te pierzi ca intr-un labirint; dar mereu esti in priza ca sa gasesti drumul cel bun, calea spre intelegere, poteca de amintiri, urma de adevar, dara de realitate. Un amalgam de stari si doar cateva personaje intrigante. Iata ce ofera scenarista emisiunii Happy Hour, Ivona Boitan in aceasta carte editata de Tritonic. Citisem un fragment inainte de a vedea cartea si mi s-a parut tare interesant: „Nu fac parte din categoria deviatiilor nostalgici, care asemenea catelusei lui Pavlov, cand i se flutura pe la nas germenele unei sarbatori, incepe sa baleasca nostalgic”.

Book read

De mult nu am mai citit o carte al carui autor sa fie in viata, atat aproape de cititori, in Bucurestiul de azi, nu ala interbelic sau cine stie cand ancorat in timp. Scriitoarea a prins in paginile ei un prezent pe care si eu il traiesc. Sau asa credeam cel putin. Acum, ca rasfoiesc in fiecare seara aceasta carte la culcare, imi da o stare de neliniste. Ma agita cele 2 personaje principale si nu stiu daca asta se datoreaza faptului ca ele fac sau nu anumite lucruri. Imi vine de multe ori sa le bat si sa le atentionez sa nu actioneze intr-un fel sau altul. Dar ele sunt personajele Ivonei Boitan si nu ale mele, si trebuie sa le las in pace.

Pacate, nelinisti sufletesti, sperante, vise… toate se aduna in cartea asta cautandu-si stapanii cititori. Pe mine nu m-a cucerit in totalitate. Dar pe voi va invit sa aruncati un ochi de 270 de pagini pentru ca voi poate veti descoperi mai multe in cartea care vorbeste Ingrid, cea care sufera de „Ingridianism”, fata care nu poate simti nimic, nu se bucura si nu se intristeaza niciodata si de legatura ciudata de la un moment dat care pare a ii schimba toata viata: legatura de „nepoata-bunica” pe care o incepe cu un personaj straniu, Baba. Vor aparea senitmente? Mila? Gandurile nostalgice? Se vor topi rautatile? Descoperiti-le si voi!

Comments (1)

Ma bucur ca ai citit-o. Ma bucur ca iata la cinci ani de la publicarea cartea aceasta traieste, circula de capul ei prin lume, si-si gaseste cumva drum catre oameni.

Write a comment