Despre asigurarile RCA

0

De ce intotdeauna exista pe piata un RCA ieftin?
Dintre toate tipurile de asigurari existente pe piata din Romania, asigurarea RCA este cea mai comuna. Motivul este unul foarte simplu: orice detinator de autovehicul pentru a putea circula pe drumurile publice trebuie sa aiba incheiata o polita de asigurare RCA. Cum numarul de autovehicule inmatriculate / inregistrate in prezent in Romania este foarte ridicat, politele RCA au o pondere ridicata in totalul asigurarilor emise in Romania.

Asigurari RCA

Cum putem folosi acest lucru in avantajul nostru?
Simplu. Copetitia intre societatile de asigurare pentru creearea unui capital rapid, genereaza in piata efectul “RCA ieftin”. Atata timp cat copetitia intre asiguratori va exista, fiecare asigurat va putea achizitiona o polita de asigurare ieftina. Intodeauna copetitia pentru portofoliul de asigurari intre societatile de asigurare va fi benefic asiguratilor prin generarea unui RCA ieftin.

Atata timp cat tariful politelor RCA este reglementat la nivel de Asigurator, fara obligativitatea alinierii preturilor, vom putea beneficia de RCA ieftin. Explicit, daca intr-un an de asigurare un anumit asigurator este nevoit sa aduca capital rapid in conturile societatii, singura modalitate este de a vinde un RCA ieftin pe piata asigurarilor. Aceasta politica de a vinde RCA ieftin se repeta cu preponderenta la anumite intervale de timp la fiecare asigurator in parte.

Ce inseamna acest lucru?
Ca indiferent de daunalitatea pe care o inregistram, exista intodeauna pe piata un RCA ieftin. De mentionat ca nu intodeauna un RCA ieftin este acoperitor nevoilor fiecarui asigurat. Exista asiguratori care pentru aceasta politica de a vinde RCA ieftin, incearca sa limiteze despagubirile generate de aceasta politica: vindem RCA ieftin. Limitarea despagubirilor ne afecteaza insa pe noi toti. Concluzia este ca nu intodeauna un RCA ieftin este solutia cea buna.

Write a comment