Echipamente de protectie a muncii

0

Toate echipamentele de munca noi trebuie sa fie proiectate, construite si sa tina cont de una sau mai multe cerinte legale, pentru a se asigura ca acestea pot fi utilizate in conditii de siguranta si fara nici un prejudiciu cand sunt introduse pe piata pentru prima oara. Pentru cele mai multe produse noi, aceste cerinte sunt originare din UE, prin directive care stabilesc cerinte minime comune europene pentru sanatate si siguranta. Mai jos vom enumera cele mai importante echipamente de protectie a muncii si modul lor de folosire.

Echipamente protectia muncii

Protectia ochilor si a fetei
Ochelarii de protectie si mastile pentru fata ar trebui purtate daca va aflati intr-o zona cu risc din cauza particulelor care zboara, produselor chimice lichide, acizi sau lichide caustice, gaze chimice sau vapori. Lucratorii trebuie sa fie deasemenea protejati de radiatii in timpul sudarii, arderii, operatiunilor de lipire cu flacara deschisa sau alte operatiuni care emit lumina. Ochelarii si mastile de protectie trebuie sa indeplineasca anumite criterii de securitate.

Protectia capului
Vor trebui purtate casti de protectie oriunde exista un pericol de obiecte care pot cadea.

Protectii pentru picioare
Pantofii de protectie cu protectie la impact sunt necesari in zonele de lucru in care obiecte grele sau scule pot fi scapate accidental pe picioare. Pantofii de protectie cu compresie de protectie trebuie sa fie purtati in cazul in care obiectele s-ar putea rostogoli peste picioarele lucratorilor, si in operatiuni care implica lize, motostivuitoare manuale si altele. Pantofii de protectie cu protectie in puncte sunt necesari atunci cand se lucreaza in jurul cuielor, sarmelor, tintelor, resturilor metalice si a altor obiecte care ar putea strapunge picioarele.

Protectia mainilor
MAnusile sunt necesare pentru a proteja lucratorii de taieturi, zgarieturi, intepaturi, arsuri chimice sau temperaturi extreme. Este esential sa se cunoasca ce tip de manusi este cel mai potrivit pentru locul de munca, deoarece manusile alese gresit nu pot oferi nici o protectie. Absortia chimica este o problema deosebita, iar daca sunt folosite manusile incorecte produsele chimice pot ajunge pe maini fara sa fiti constienti de lucrul acesta. Diagramele care sunt disponibile la producatorii de manusi va pot ajuta la determinarea manusilor potrivite pentru locul de munca.

Protectii pentru urechi
Casti pentru urechi sau prize speciale de urechi trebuie sa fie puse la dispozitie ca o ultima solutie, daca nu este posibil sa se faca locul de munca mai putin zgomotos.

Write a comment