Insula Gaiola – Paradis blestemat

0

In Italia, mai exact in Golful Napoli exista o minunata insula, pe numele sau insula Gaiola, ce pare pur si simplu rupta din rai, motiv pentru care ea atragea mii de turisti an de an. Pe langa aceasta frumusete enigmatica insula atragea si prin evenimentele ce au avut loc aici, in special prin faptul ca toti propretarii ei au fost victime ale ghinioanelor inexplicabile.

Gaiola

Legenda insulei Gaiola. Si cum orice loc misterios are si o legenda, legenda insulei Gaiola spune ca oricine locuieste in acest loc va avea parte fie de saracie, fie de o moarte prematura. Povestea de la care au pornit toate zvonurile sinistre legate de acest loc de vis, incepe undeva in anul 1920 cand aceasta era in proprietatea lui Hans Braun. Dupa cativa ani pe aceasta insula, proprietarul sau a fost gasit mort, legat de un stalp, moarte ce a ramans fara o explicatie logica, la fel ca si moartea sotiei sale ce s-a inecat in mare desi stia sa inoate si marea nu era deloc agitata in ziua respectiva.

Dupa moartea celor doi, au urmat si altele la fel de ciudate, ale majoritatii celor ce cumparau minunata insula. Unul dintre proprietarii ce au decedat pe insula se numara si Otto Grunback ce a suferit un atac de cord fara a fi bolnav precum si Maurice-Yves Sandoz ce a innebunit urmand apoi sa se sinucida intr-un spital de psihiatrie unde fusese internat. Alti proprietari ai insulei ce au scapat cu viata, si-au pierdut averile sau au pierdut persoane iubite ce locuiau impreuna cu ei pe insula, toate decesele ramanand fara explicatii.

Ultimul eveniment de acest fel a avut loc in 2009 cand Franco Ambrosio si sotia sa au fost omorati. Ei au fost ultimii proprietari ai acestui paradis, dupa moartea lor, insula ramanand pustie si conacul de aici abandonat, prada vremii si deteriorarii treptate pana la prabusirea, deoarece nimeni nu crede ca cineva ar mai avea curajul sa cumpere aceasta insula, indiferent cate frumuseti ar ascunde. Mai multe detalii despre acest paradis italian puteti descoperi citind articolele oferite de catre portalul destinatiilor de vacanta www.destinatii.info

Write a comment