De ce sa inveti limba germana

0

Te-ai intrebat vreodata de ce tu sau copilul tau ar trebui sa invete limba germana? Exista cateva motive foarte bune pentru a invata aceasta limba. Desigur, inainte de a incepe studiul ei, ar trebui sa te interesezi de o scoala unde vei face cursuri la cel mai inalt nivel, cu profesori special pregatiti in predarea limbii lui Goethe. Ca o sugestie, ILSC iti poate oferi tie si celui mic cursuri germana Bucuresti, pentru orice nivel, la preturi foarte bune. Metodologia trainerilor de la ILSC este una diferita, abordand studiul limbii dintr-o persoectiva diferita ce presupune mai multa interactiune. Cursurile sunt atractive si antrenante, nefiind deloc asemanatoare cu lectiile clasice predate in scolile de stat.

Germania

Insa, iata si de ce ar trebui sa inveti limba germana
1. Poti pleca tu, sau copilul tau, la studii in Gremania. Daca in UK costurile universitare sunt mari, in Germania sunt foarte mici sau chiar 0, in functie de facultatea aleasa. Iar calitatea pe care o vei obtine in schimb, nu va fi cu nimic mai prejos, mai ales ca multe dintre aceste institutii de invatamant din Germania sunt in top 100 de universitati ale lumii. Insa, pentru asta trebuie, desigur, sa demonstrezi cat de bine vorbesti limba germana.

2. Pentru a cunoaste mai bine artisti renumiti. Ce au in comun Mozart, Bach, Beethoven, Schubert, Brahms sau Wagner? In afara de faptul ca au fost compozitori faimosi, toti vorbeau si scriau in germana. In prezent, cu siguranta ai auzit de Rammstein, Kraftwerk sau poate Milky Chance. Aceste trupe canta in engleza, dar si in germana. In plus, peste 80000 de carti sunt publicate in Germania in fiecare an. Doar o mica parte sunt traduse si in alta limba. Astfel, carti exceptionale sunt disponibile celor care citesc in limba germana. Pe langa asta, cat de frumos este sa poti citi Kafka sau Goethe in limba originala, fara sa pierzi adevaratul sens al vorbelor.

3. Pentru business. Stiai ca Germania este una din cele mai mari si puternice economii din Europa si din lume? Germania exporta orice, de la automobile si masinarii, pana la produse chimice si metale. Este casa unor corporatii internationale precum Volkswagen, Allianz, Birkenstock, Mercedes-Benz, Siemens si multe altele. Daca esti interesat sa urmezi o cariera stralucita in aceasta tara, cunoasterea limbii germane te va ajuta extraordinar de mult. Capitala este unul din cele mai bune locuri pentru startup-uri si inovatii. Berlin este un oras foarte liberal in gandire, unde la fiecare 20 de minute este creat un startup.

4. Germana este cea mai vorbita limba nativa din Europa. Este a 11-a limba vorbita in lume. Se vorbeste in Germania, Austria si intr-o buna parte din Elvetia. Astfel, Germania are cel mai mare numar de vorbitori nativi din Uniunea Europeana. De aceea, alaturi de engleza si franceza, germana este una din limbile oficiale ale Uniunii Europene.

Pe langa cele expuse mai sus, exista nenumarate motive pentru care poti sa inveti limba germana si de ce aceasta este benefica pentru tine. De la aspecte legate de cariera pana la provocarea pe care o aduce mintii tale, oportunitatile ce te asteapta nu cunosc limite. Daca asta te-a convins sa incerci, sau sa il aduci pe cel mic la cursuri de limba germana, poti contacta oricand ILSC si vei avea garantia unor cursuri de calitate.

Write a comment