Medicament care previne aparitia bolii Huntington 

0

Boala Huntington este o maladie care cauzeaza foarte mult rau. Atat persoanei afectate cat si celor din jurul sau. Aceasta boala cauzeaza distrugerea celulelor nervoase din cauza toxinelor eliminate de creier. Acest proces de „canibalizare” produce pierderea functiilor motorii, paralizie totala, iar cu timpul moartea. Desi aceasta este o boala relativ rara, in Europa fiind afectate intre 5-7 persoane intr-un esantion de 100000, Huntington este una dintre cele mai crunte maladii care pot afecta organismul uman, atat din cauza efectelor sale fizice cat si psihice.

Boala Huntington

Boala Huntington este ereditara, iar specialistii incearca de peste o jumatate de secol sa gaseasca o modalitate prin care sa o poata combate. Din fericire, saptamana trecuta o echipa de cercetatori britanici au reusit sa faca prima descoperire, dupa 50 de ani de eforturi, care se dovedeste a fi foarte eficienta in lupta cu Huntington. Noul tratament a fost testat pe 46 de pacienti care sufereau de aceasta maladie. Acestora le-au fost administrate o serie de injectii in maduva osoasa regasita in coloana vertebrala.

Serul administrat a fost conceput pentru a reduce proteinele toxice produse de creier. Dupa patru doze administrate, cercetatorii au descoperit ca productia de toxine a scazut drastic. Desi momentan inca nu exista o modalitate infailibila de regenerare a testutului nervos distrus, simplul fapt ca degradarea neurotransmitatorilor si scaderea nivelului de proteine toxice din creier reprezinta primii pasi catre tratarea maladiei Huntington.

Write a comment