Merita sa muncesti in Romania?

0

Sunt oameni care muncesc in Romania cate 10-12 ore pe zi pentru ca vor sa faca performanta. Nu se plang si nu ies in strada pentru ca nu le ajung banii. Nevoia ii invata sa se organizeze si fac asta pentru ei in primul rand! Muncesc pentru ca nu e in regula sa fii lenes. Daca ar nu ar fi asa, in secunda doi ar purta o conversatie despre cum ar putea deveni mai buni in ceea ce fac.

Munca Romania

Motivarea angajatilor este moda care se practica de patronii din sistemul privat din Romania. Sub pretextul crizei se fac seri de film si zile cu pizza. Adica se investeste in oameni (tineri, in special) pana la relaxare. Altii la fel de deosebiti rar gasesti! Sunt platiti cu sume pe care le merita, chiar mai bine decat atat, daca nu le convine, sa spuna, sa nu lase pe altii sa devina mai buni ca ei! Pe aceiasi bani sau chiar pe bani mai putini poate oricine sa simuleze munca. Sau sa prioritizeze cele opt responsabilitati asumate nu ca urmare a job descriptions, ci datorita unei conversatii intre oameni.

Nu vrei sa faci performanta, daca nu-ti convine sa faci un lucru, dar sa-l faci foarte bine, acolo este usa. Persoanele mature prioritizeaza si isi asuma responsabilitati, altii se plang tot timpul ca nu le ajung banii! Nu ma mai chinui sa reformulez restul articolului. Unii lucreaza pentru companii care nu se gandesc la optimizarea costurilor. Nu sunt si nici nu ma simt sclav! Nu sunt si nici nu ma simt exploatat! Tactica castigurilor rapide nu exista! Toti fondatorii stiu ca nu exista ruta rapida catre succes. Nu exista scurtaturi! Asta inseamna sa pornesti o companie de la zero. Asta inseamna sa respecti oamenii! Sa investesti in ei (chit ca e vorba de a-i relaxa sau de a-i ajuta sa faca performanta)! Nu suntem numere!

M-a deranjat replica asta in mod special: ”Cine zice ca Romania e plina de oportunitati este un ipocrit.” Eu zic asta! Si nu, nu ma consider ipocrit! Pur si simplu am luat deciziile pe care le-am considerat eu mai bune pentru mine la un anumit moment! De aceea am renuntat la comfortabilitatea unei corporatii! De aceea fac a doua facultate si lucrez 10-12 ore pe zi. De aceea nu am rate rate la banca! De aceea stau in chirie. Cine zice ca Romania duce lipsa de oportunitati greseste!

Comments are closed.