Planuri de vacanta in Grecia

0

Anul asta mi-am propus sa ajung in Grecia din nou pentru ca, de oricate ori am fost, parca tot nu este destul. Mereu ramane ceva de vazut, incercat, gustat sau cumparat data viitoare, asa ca si anul acesta tot Grecia ramane destinatia pentru concediu, singura mentiune este ca insula va fi alta si asta multumita celor de la Oltextur, o agentie cu care am mai colaborat (ceea ce va recomand si voua) si care de fiecare data mi-a oferit ocazia sa ajung in destinatiile dragi la preturi mai avantajoase decat imi imaginam.

Vacanta

Acestea fiind spuse, atentia mea anul acesta s-a canalizat pe oferte in Rhodos mai exact una dintre cele mai mari insule Grecesti si totodata cea mai estica, ea fiind foarte aproape de Turcia, chiar mai aproape decat de partea continentala a tarii mame. Am auzit multe povesti fascinante despre Rhodos, iar faptul ca este insula este impartita in trei mari orase: medieval, antic si modern ma face sa fiu si mai curios sa-i descopar secretele si splendorile, iar daca printre voi se mai gasesc persoane cu aceleasi planuri, sa va recomand sa nu ratati in orasul antic ruinele templelor lui Zeus, Atena si Apollo, Stadionul sau Teatrul, in orasul medieval ruinele zidurilor ridicate de Cruciati, Valea Fluturilor despre care am auzit ca este pur si simplu de basm, baile termale din Kalithea si bineinteles celebrele case alb cu albastru construite pe plajele terasate din orasul Lindos.

In ceea ce priveste plecarea catre mult iubita Grecia eu am stabilit-o in Septembrie undeva, caci stiti bine verile la ei sunt considerabil mai lungi decat in Romania. Am gasit la agentia de turism despre care va spuneam mi devreme si cu care colaborez deja de vreo 2-3 ani cateva oferte convenabile (in jur de 400 si ceva de euro de persoana cu transport si mese incluse pentru un sejur de 7 nopti) pentru Rhodos, oferte dintre care urmeaza sa aleg zilele acestea una ideala, aproape de ce ma intereseaza sa vizitez.

Pe langa fixarea datei si achitarea vacantei ma mai preseaza si accesorizarea bagajului caci daca am invatati ceva din atatea vacante in Grecia, acel lucru este ca orice loc de aici este unul ideal pentru sporturi nautice, scufundari, snorkeling, plimbari cu barca si investigarea zonelor pustii din imediata apropiere a insulelor. Daca nu v-ati decis inca incotro veti merge in vacanta de vara, chiar daca nu alegeti Rhodos, va sfatuiesc in detrimentul oricarei alte destinatii sa alegeti Grecia, asa numitul taram al zeilor! Aveti pentru activitatile tipice vacantelor la mare, plaja si baie peisaje incredibile ba chiar mai mult, dupa aceste activitati, aveti unde sa va plimbati si ce sa invatati, istoria antica pandind la orice colt, iar petrecerile grecesti de noapte si mai si!

Write a comment