Procesiunile pentru decesul Regelui Mihai

0

Regele Mihai, ultimul monarh adevarat al Romaniei a decedat astazi la ora 13.00. Biroul de Presa al Majestatii Sale afirma ca trupul acestuia va fi depus in Holul de Onoare al Castelului Peles, iar apoi pentru inca doua zile in Sala Tronului din interiorul Palatului Regal din Calea Victoriei. Slujba de inmormantare va avea loc la Catedrala Patriarhala, iar trupul sau va fi depus la Curtea de Arges, in Noua Catedrala Arhiepiscopala si Regala.

Regele Mihai al Romaniei

Ceremonia va urma traditia stramosilor Maiestatii sale. Toate persoanele care vor sa depuna condoleanta familiei regale vor putea sa o faca scriind in cartile de condoleanta regasite in Castelul Peles, la Palatul Regal din Calea Victoriei si la Palatul Elisabeta. Astazi, la ora 19.00 Custodele Coroanei va face o declaratie de presa, iar peste doua zile, Biroul de Presa al Majestatii Sale va publica un program exact al procesiunilor de inmormantare.

Multe personalitati si-au declarat deja regretul fata de decesul Regelui Mihai, inclusiv Presedintele actual al Romaniei, Klaus Iohannis, care primind vestea in cursul intalnirii sale cu ambasadorii Uniunii Europene, i-a rugat pe acestia sa tina un moment de reculegere. La finalul intalnirii, Presedintele era vizibil afectat de pierderea ultimului bastion al respectarii drepturilor si libertatii omului si a luptei impotriva comunismului din Romania.

Write a comment