Cele mai recomandate platforme de streaming filme online

0

Vizionarea de filme sau seriale online este una dintre cele mai relaxante activitati la care putem apela dupa o zi obositoare de munca. Majoritatea oamenilor au cel putin un serial favorit pe care il urmaresc ori de cate ori au ocazia, problema este insa ca o parte dintre site-urile de streaming au intreruperi, episoade lipsa sau o tona de reclame. Solutia in acest caz este un abonament platit la un serviciu de streaming on demand legal precum Netflix, Amazon sau HBO Go despre care vom vorbi mai jos. Iata asadar un top al platformelor de filme.

The man in the high castle

Netflix

Gigantul Netflix are peste 100 milioane de abonati in intreaga lume, numar care il claseaza pe primul loc in topul celor mai urmarite platforme legale de streaming online. Serviciile acestora au devenit accesibile si pe piata din Romania incepand cu data de 23 mai 2017 punand la dispozitie utilizatorilor cateva modele de abonamente, incercand sa acopere intraga gama de nevoi.

Netflix putea fi accesat de utilizatorii romani si inainte de intrarea acestuia pe piata nationala prin intermediul unui VPS care „pacalea” sistemul prin afisarea unui IP de Statele Unite ale Americii sau, dupa caz, Marea Britanie. Pana nu de mult Netflix afisa pe platforma romaneasca o cantitate destul de limitata de continut datorita problemelor legate de drepturile de autor dar si de subtitrarile in limba romana. Acestia au rezolvat insa situatia oferind si aici acces la majoritatea filmelor si serialelor din America

La fel ca multe alte servicii online dar si offline care se bazeaza pe subscriptii lunare, Netflix ofera prima luna gratuita pentru a lasa utilizatorul sa se convinga daca merita sau nu sa plateasca lunar un abonament de minim 7,99 euro. Tinand cont de succesul platformei de filme si seriale online la nivel global suntem siguri ca majoritatea vizitatorilor sunt convinsi ca serviciul merita banii, acestia primind acces la peste 125 milioane de ore de continut video de cea mai buna calitate.

Amazon Prime Video

In caz ca nu erau suficiente toate domeniile in care activau deja, acum 11 ani cei de la Amazon au hotarat sa intre si pe piata video lansand Amazon Prime Video pe data de 7 septembrie 2006 in Statele Unite ale Americii, oferind posibilitatea de a viziona legal filme si seriale oricarui utilizator care se inregistra si care platea un abonament lunar.

Spre deosebire de Netflix, Amazon a devenit accesibil pe piata din Romania cu aproximativ un an mai devreme, mai exact pe data de 14 decembrie 2016. Dezavantajul Prime Video este lipsa subtitrarilor in limba romana, serivicul fiind destinat cunoscatorilor de limba engleza.

Preturile celor doua platforme de streaming online sunt asemanatoare, in cazul Amazon acesta fiind de 6 euro, deci o economie de 2 euro pe luna pentru abonati dar si o cantitate mult mai limitata de filme si seriale online. Pretul merita platit cat timp esti mare fan al productiilor Amazon precum The Grand Tour, The Man in the High Castle sau Transparent.

HBO Go

Pentru a nu ramane in urma fata de competitie, televiziunea HBO a intrat si ea in jocul platformelor de streaming online cu serviciul platit HBO Go dupa ce in urma cu doi ani mai lansase si HBO on Broadband. Serviciul HBO Go a devenit disponibil incepand cu anul 2010.

In romania acesta aplicatie ofera peste 2000 ore de continut video filme si seriale. Suficient, insa mult mai putin decat competitia. HBO a reusit insa a atrage un numar mare de abonati si pe piata din Romania oferind acces la cateva seriale vedeta precum Sons of Anarchy sau Westworld dar si prin serialul romanesc de mare succes intitulat „Umbre”.

In concluzie, iti recomandam oricare dintre cele trei platforme de streaming pentru a viziona movies online free fara reclame si fara intreruperi. Alege platforma care crezi ca ti se potriveste cel mai bine in functie de filmele si serialele pe care vrei sa le urmaresti online, in functie de tara in care locuiesti, pretul pe care vrei sa il platesti pentru un astfel de abonament si preferinta in ceea ce priveste limba dublajelor (romana sau engleza) deoarece lucrurile difera destul de mult in functie de website-uri.

Write a comment