S-a vandut motocicleta din Easy Rider

0

Celebra motocicleta Harley Davidson pe care Peter Fonda a condus-o in filmul Easy Rider din 1969 a fost vanduta anul acesta la licitatie cu incredibila suma de 1 milion de euro. Chopper-ul cu furca lunga si rezervor vopsit cu steagul american a fost proiectat de Cliff Vaughs si Ben Hardy dupa indicatiile actorului Peter Fonda.

Easy Rider bike

Pentru film au fost create doua astfel de modele, pentru cazul in care motocicleta ar fi trebuit inlocuita in timpul filmarilor. Modelul vandut in cadrul licitatiei din California, organizata de Casa Profiles in History, Calabasas, a fost cel folosit pentru scena finala a filmului, scena dealtfel celebra si indragita de toti cei care au vazut Easy Rider. Inainte de inceperea licitatiei, Joseph Maddalena, detinator al casei de licitatii a declarat ca acest model de Harley Davidson provoaca emotii chiar si celor ce nu sunt motociclisti.

Designul acestui model a fost unul ce duce cu gandul la un trecut liber, tinerete si frumusetea vietii si a oamenilor care inainte nu aveau nevoie de atat de multe pentru a se bucura de viata. El mai spunea si ca motocicleta intruchipeaza anii 60 atat cu lucrurile pozitive cat si cu cele negative de care s-a bucurat acest deceniu demult apus.Persoana care a platit exorbitanta suma pe Harley Davidson-ul din Easy Rider ramane pentru moment anonima insa speram ca in cadrul unei viitoare emisiuni sa mai ofere lumii inca o data onoarea de a admira motocicleta anilor 60,ce a facut istorie in cinematografie.

Write a comment