Simona Halep – Campioana Romaniei

0

Dupa un meci senzational cu Simona Halep, Maria Sharapova castiga turneul French Open 2014 de la Roland Garros cu scorul de 6-4, 6-7, 6-4. Acest meci a fost cu atat mai frumos cu cat din anul 2001, de la celebra finala intre Jennifer Capriati si Kim Clijsters terminata cu scorul de 1-6, 6-4, 12-10 pentru Jennifer Capriati, in nici o finala nu s-a jucat nici un set decisiv.

Simona Halep

Acest meci epuizant care a durat 3 ore si 12 minute, si in care s-au disputat 33 de game-uri, timp in care Maria Sharapova a castigat primul game, Simona Halep in varsa de numai 23 de ani a revenit in cel de-al doi-lea game si l-a catigat la tie break cu 6-7, iar in game-ul decisiv Sharapova s-a impus cu scorul de 6-4, rusoaica este fericita castigatoare a trofeului de campioana de la Roland Garros.

Singura jucatoare de tenis din Romania care a castigat acest turneu a fost Virginia Ruzici in anul 1978 in timp ce Rusia a avut prima castigatoare in anul 2004 pe numele sau Anastasia Myskina. De atunci tenismenele din rusia au mai disputat 6 finale prin Svetlana Kuznetsova, Dinara Safina si Maria Sharapova in 2012, 2013 si 2014. Tinand cont de experienta net superioara a rusoaicei si de faptul ca jucatoarea noastra nu a mai disputat nici un turneu de mare slem pana acum, meciul de astazi a fost peste masura ateptarilor.

Chiar daca Simona a pierdut aceasta finala cu mult mai experimentata jucatoare din Rusia, suntem convinsi ca nu va fi ultima oara cand ne vom uita la un turneu de mare slam cu Simona Halep care ajunge de astazi pe Locul 3 mondial ATP in finala. Felicitari Simona – Campioana Romaniei!

Write a comment