Sinuciderea

0

Sinuciderea este un fenomen ce ia amploare zi de zi, mai ales printre cei tineri. De ce tocmai ei, care au toata viata înainte îsi taie aripile fara macar sa-ncerce sa zboare? Anul trecut am auzit la stiri despre o fata care a luat bacul cu o nota mare si a intrat la 5 facultati din strainatate ca s-a sinucis. De ce oare? m-am întrebat.

Suicide

Cauzele sinuciderilor la adolescenti pot fi simple, dar în acelasi timp esentiale. Cred eu o posibila cauza este lipsa de comunicare. Parintii îi lasa în pace pe copii sa nu-i deranjeze, nu-i pun la munca ca e greu sa nu oboseasca si conversatiile ajung la „Salut!” si „La revedere!”. Ajuns la scoala vrei sa fii ca ceilalti, sa cuceresti popularitatea cu orice pret, uitând de învataturile celor 7 ani de acasa. Te ascunzi de parinti, vechii prieteni îi uiti si într-o zi esti singur. Apoi singura cale de scapare se arata: sinuciderea.

Dezamagirile din dragoste iarasi au dus la sinucidere. Am citit Câteva carti de Mihail Drumes în care eroii au sfârsit prin sinucidere, dar parca totul avea sens prin asta. Sacrificiul e mare, dar putea fi evitat. Însa eu nu înteleg cum poti iubi pe cineva si sa mori din iubire. Asta aduce numai suferinta celuilalt. Altii s-au sinucis pentru ca erau înglodati în datorii. Nu-i condamn.

La toti ne e greu, dar sa îti iei viata doar din cauza unor bani mi se pare deja prea mult. Sa te gândesti la rau e unul din cele mai simple lucruri pe are le putem face. Sa te gândesti la bine necesita exercitiu si bune intentii. E greu sa abandonezi, sa capitulezi, dar oricât de greu ar fi, sunt mereu 2 variante, chiar daca una e sinuciderea. Este o solutie atât de simpla, chiar în fata ochilor nostri pe care nu o vedem.

Altii se gândesc sa se sinucida pentru ca nu mai au motive pentru care merita sa traiasca. Vreau sa va întreb pentru ce merita viata traita. Eu traiesc ca sa vad soarele, sa respir aerul proaspat si sa vad alti oameni care lupta ca si mine. Mereu este ceva de facut. Orice-ar fi, traieste!

Write a comment