Sirul lui Fibonnaci si filosofia de viata

0

De curand am inceput sa aplic sirul matematic al lui Fibonnaci in filosofia mea de zi cu zi! Daca nu stiti ce este acest sir numeric, el are o regula simpla, 1,3,4,7, etc. Se iau doua numere initiale, suma acestora formeaza al treilea numar din sir, al doilea numar plus al treilea il formeaza pe al patrulea si tot asa pana la infinit.

Fibonacci

Daca este sa scalam aceasta suma pe axele x, y, z, vom descoperi ca ea capata forma unei spirale care tinde spre infinit pornind dintr-un punct x. O spirala care continua sa urce in eter si care nu are decat un capat, cel initial! Transpunand aceasta idee in realitate descoperim ca noi atunci cand ne nastem avem un cumul minim de informatii, cele generate de simturi. Dupa ce luam contact cu o sursa de informatii, aceasta devine al doilea numar al sirului lui Fibonnaci care reprezinta viata noastra.

Dupa ce terminam scoala avem dela al 100-lea numar al sirului. Morala este ca pentru a atinge adevaratul scop al omului trebuie in fiecare zi sa contribuim cu un nou numar la spirala cunostintelor noastre. Trebuie sa fim flamanzi dupa cunoastere, trebuie sa invatam constant si sa ne dezvoltam pe toate planurile pentru a fi ceea ce trebuie sa fim, o adevarata lumina in intunericul unei societati ignorante!

Write a comment