Cum sa ai succes intr-o afacere cu espressoare de cafea tip vending

0

Ideea unei afaceri cu aparate automate de cafea amplasate strategic in cadrul unor institutii, in spatiul in care isi desfasoara alte companii activitatea, la birouri sau chiar in spatii exterioare intens ciruclate este una de mare actualitate inca. Desi gasim automate de cafea veding la tot pasul, in special in orasele mare, piata este departe de a fi una saturata, mai ales in contextul social actual, in care timpul este mereu unul limitat.

Cafea espresso

Pentru a avea succes intr-o astfel de afacere, ar trebui insa sa respecti cateva reguli simple

1. Nu face rabat de la calitate. Nu alege o cafea ieftina, de proasta calitate, in ideea ca vei obtine un profit mai mare. Sunt slabe sanse ca un client care a cumparat o cafea care nu i-a placut sa mai revina a doua oara. De preferat, alege o cafea care sa aiba si Arabica in compozitie. Daca vrei o solutie comoda, iti recomandam sa alegi un espressor care sa opereze pe combinatia capsule cafea + pahare carton.

2. Afiseaza datele companiei tale pe aparat. Poate un consumator are o sugestie valoroasa sa-ti faca sau poate sistemul de plata s-a defectat si nu mai ofera rest. E in interesul tau sa iti remediezi aceste probleme si, in plus, e o modalitate foarte buna de a-ti face publicitate, mai ales daca oferi si servicii de calitate.

3. Acorda o atentie sporita ambalajului. Tendintele actuale arata o preferinta clara spre paharele de carton, in detrimentul celor de plasic, si palete de cafea care sunt furnizate automat de aparate. In plus, ar trebui sa folosesti pahare de la acelasi brand de la care ai cafeaua (de exemplu, pahare Lavazza la cafea Lavazza).

4. Automatul de cafea trebuie sa functioneze impecabil. Imaginea aparatului tau reflecta imaginea companiei tale, asa ca trebuie sa ai mereu grija ca acesta sa fie curat, sa aiba instructiunile clare si la vedere, sa aiba afisat retetarul pentru bauturile preparate si, nu in ultimul rand, sa nu aiba niciun viciu de functionare. Consumatorii prefera aparatele noi, cu design si functionalitati moderne si cu cat mai multe posibilitatii de selectii a bauturilor calde.

5. Alege cu grija ingredientele complementare. Un cappuccino preparat la automatul de vending nu va avea efectul asteptat daca, alaturi de o cafea buna, nu vei folosi si un lapte care sa te ajute sa obtii gustul si crema mult dorite. Ciocolata calda si ceaiul sunt de asemenea importante daca vrei sa ai clienti multumiti, care sa revina la tine in fiecare zi.

Dincolo de aceste aspecte, se stie ca orice afacere necesita implicare si dedicare, iar feedback-ul clientilor ar trebui sa fie cea mai buna marturie a serviciilor tale. Mult succes!

Write a comment