Tratament antimahmureala

0

Daca sunteti inca tineri si frecventati cluburile in fiecare weekend, presupun si ca deja cunoasteti o multime de remedii antimahmureala care sa va ajute sa treceti cat mai usor peste supradozele de alcool de cu o seara inainte. Ceea ce poate nu stiati, este ca cercetatorii au descoperit de curand un nou tratament, care consta in sucul acidulat ce contine lamaie sau lime!

Mahmureala

Explicatia este ca acest tip de suc ajuta organismul sa proceseze mult mai usor alcoolul, scapandu-va intr-o perioada mai scurta de neplacuta mahmureala si starile tipice de greata si oboseala.  Sucul de lamaie actioneaza, conform cercetatorilor chinezi, mai repede decat ceaiurile, cafeaua sau alte bauturi asa ca este primul pe lista, la care ar trebui sa apelati daca va simtit rau dupa petrecere. S-a ajuns la concluzia ca starea de rau nu este data de alcool insusi ci de procesul de diluare al acestuia pe care il executa organismul.

Avand aceste informatii si testand mai multe bauturi, asa cum spuneam, rezultatele din laborator au aratat ca sucul de lamaie are cea mai mare influenta asupra ADH si ALDH, substante secretate de ficat pentru a transforma alcoolul in acetaldehida inaine de a fi procesat, facand astfel posibila o metabolizare mult mai rapida a sa. Si pentru ca faptul este unul demonstrat deja, cu prima ocazie cand beti peste masura, va provoc sa incercati acest remediu antimahmureala si sa imi spuneti eventual daca v-a fost de ajutor si functioneaza mai bine decat alte remedii cunoscute pana in momentul de fata precum muraturi, ciorba acra, banane, etc.

Write a comment