Calatoreste in Iordania si nu vei regreta

0

Iordania este o destinatie adesea “neinteleasa”. Este un loc ce ar trebui sa fie mult mai popular decat este, prin prisma minunatiilor pe care le ofera, unele unice in lume. Desi este o tara din Orientul Mijlociu, Iordania este una din cele mai sigure tari arabe, in care ai putea sa mergi. Desi multa lume asociaza zona aceasta cu lucruri mai putin placute, toti cei care au fost in Iordania au descoperit contrariul. In plus, daca doresti o excursie Iordania, poti alege o agentie de turism care sa iti ofere un sejur de vis. De exemplu, Oxigen Tour iti poate oferi un pachet atractiv prin intermediul caruia vei vedea cele mai frumoase locuri din Iordania. Iata cateva din obiectivele turistice pe care le propune Oxigen Tour celor care isi doresc o aventura exotica, intr-o tara atat de frumoasa:

Iordania

1. Wadi Rum. Este una din minunatiile naturale ale Iordaniei. De la Marea Moarta, pana la Marea Rosie, acest vast desert iti dezvaluie un peisaj mirific si vei descoperi ca frumusetea naturii se poate interpreta sub diferite aspecte. Acesta este un desert protejat de UNESCO World Heritage pentru unicitatea sa si datorita culorilor spectaculoase. Foarte multe filme artistice sau documentare, ce ne prezinta viata pe Marte, aleg aceasta locatie datorita asemanarii fantastice cu peisajul martian. Cea mai buna cale de a expermienta desertul Wadi Rum este de a petrece, macar putin timp, intr-unul din camping-urile special amenajate de aici. Acestea sunt create in asa fel incat sa le ofere turistilor activitati si tururi ale desertului.

2. Petra. Unul din cele mai faimoase situri arheologice din Iordania si din lume este oarsul Petra. Acesta a fost candva un oras antic, un important centru comercial intre Afica, Orientul Mijlociu, Europa si Asia. Practic, vorbim despre un oras sapat in stanca, cu o arhitectura deosebita. Cea mai cunoscuta cladire, pe care cu siguranta ai vazut-o in filmul “Indiana Jones si Ultima Crucianda”, este cea a Trezoreriei, denumita si “Al Khazneh”. In prezent, Trezoreria este una din cele 7 minuni ale lumii moderne. Este nevoie de o zi intreaga pentru a vizita intregul oras Petra.

3. Marea Moarta. Nu departe de Petra, vei ajunge la Marea Moarta ce are minunate proprietati terapeutice datorita apei extrem de sarate. De fapt, este un imens lac, in care nicio vietuitoare nu poate trai. Este un loc unic pe planeta. Oamenii, datorita salinitatii extrem de ridicate (de 8,6 ori mai mare decat a oricarui ocean), plutesc fara probleme si este imposibils a te ineci.

4. Marea Rosie. Se pare ca numele acestei mari vine de la o anumita specie de alge, ce dau iluzia ca apa este colorata intr-o nuanta de rosu-portocaliu. Este cunoscuta pentru scufundarile care se practica si pentru biodiversitatea marina extrema. Marea Rosie este casa pentru mai mult de 1200 de specii de pesti printre care 44 de specii de rechini. Exista specii de pesti extrem de frumos colorati ce iti vor incanta privirile atunci cand vei inota alaturi de ei.

Acestea sunt cateva din minuntatiile pe care Oxigen Tour ti le ofera in cele 8 zile petrecute in Iordania. Daca iti doresti o experienta unica, atunci acesta este locul potrivit.

Write a comment