Campanie publicitara Google

0

Cum sa creezi o Campanie Adwords?
Google Adwords poate fi o metoda excelenta pentru a-ti promova site-ul fara a avea nevoie de un buget foarte mare, iar principalul avantaj al acestui program il constituie aparitia imediata a rezultatelor. Acest proces de promovare si marketing se face prin intermediul anunturilor publicitare care apar in motoarele de cautare. Anunturile pot fi de mai multe feluri: anunturi text, imagini (bannere) sau anunturi video.

Campanie google adwords

Stabilirea obiectivelor
Un prim pas in publicitatea online il reprezinta stabilirea obiectivelor, in general obiectivele sunt de doua tipuri:
1. Raspunsul direct (realizarea unei actiuni pe site: de exemplu efectuarea unei achizitii, solicitarea unei oferte de pret, completarea unui formular, etc.) vizeaza finalizarea unei actiuni pe site de catre un utilizator.
2. Brandingul (promovarea pe marca) vizeaza marirea gradului de vizibilitate si cunoastere a produsului, serviciului sau cauzei dumneavoastra.

Anunturile text pot fi difuzate in reteaua de cautare Google si reteaua de Display.
Anunturile imagini si video sunt difuzate numai in reteaua de Display (aceasta presupune plasarea anunturilor pe orice tip de site care contine un spatiu special creat pentru publicitatea online si care are o anumita legatura cu domeniul de activitate al site-ului pe care doriti sa-l promovati).

In cele mai multe motoare de cautare anunturile functioneaza dupa modelul PPC (plata pe clic) unde se platesc doar click-urile. Celalalt model de tarifare, secundar si destul de rar folosit este modelul CPM (cost pe mia de afisari), in cadrul caruia se plateste doar pentru afisare si nu pentru clickuri.

Creearea unei liste de cuvinte cheie
E
xista diverse tool-uri pentru a gasi sugestii relevante la cuvintele cheie pe care le doriti, dar cel mai important este chiar cel oferit de catre Google adwords.google.com

Crearea de grupuri de anunturi
Parametrarea grupurilor de anunturi si crearea anunturilor specifice fiecarui grup de anunturi. Pentru fiecare campanie se aloca un buget lunar la Google care poate fi stabilit de dvs. sau poate fi recomandat de Google.

Campaniile pot fi administrate de dvs. sau puteti apela la o agentie de publicitate specializata pe Campanii Adwords pentru o administrare optima, rezultate imediate si cel mai important un CPC (cost per click) mic, iar o agentie cu o experienta in domeniu de peste 6 ani pe piata online romaneasca, si care va poate furniza acest tip de servicii la un nivel inalt de profesionalism este www.greatsem.com

Write a comment