Emag cumpara PC Grarage

0

Incepand cu luna aprilie unul dintre competitorii cunoscuti pe piata de IT, PC Garage, va deveni parte a grupului Emag odata cu semnarea acordului de preluare. Dupa aceasta preluare competitorii principali ai Emag pe segmentul IT au ramas CEL, F64 si evoMAG. Miscarea este una gandita pentru a solidifica pozitia Emag pe piata romaneasca dupa ce anul trecut a avut un rulaj de peste 350 de milioane de euro.

Emag

Marius Ghenea a preluat PC Garage in anul 2009 in plina criza economica la suma de 1 milion de lei sau 235.000 de euro la cursul de atunci. Astfel aceasta preluare se arata ca inca o decizie inspirata de catre Ghenea in care urmeaza sa faca profit: “Aceasta tranzactie reprezinta trecerea PC Garage intr-o etapa superioara din punctul de vedere al dezvoltarii business-ului, in Romania si regional.

In plus, este o recunoastere atat a valorii echipei PC Garage, condusa excelent de catre colegul si asociatul meu Traian Cristea, cat si a modelului de business specializat al companiei, o constructie solida si pe termen lung, inceputa in anul 2005 de antreprenorul fondator, Gabi Vasile si continuata de Traian si colegii nostri de echipa incepand din 2009”, a declarat acesta.

Actualul management al PC Garage a declarat: „In cei 11 ani de cand e pe piata, PC Garage si-a creat reputatia de specialist in solutii de IT si gaming, care sta foarte aproape de clienti printr-o comunitate pasionata. Am ajuns la un punct in care ne-am dorit sa ne dezvoltam mai departe si eMAG este cel mai bun partener pe care il puteam avea. Acum vom putea beneficia de know how-ul lor pentru a duce filosofia PC Garage pe piete noi.” Traian Cristea, director general PC Garage.

Write a comment