Ce ne aduce energia alternativa

0

Foarte multi dintre noi am auzit vorbindu-se despre energie aleternativa, putini insa stiu, ce inseamna, sau cum putem profita de pe urma ei. Energia alternativa reprezinta orice forma de energie care nu provine din combustibili fosili. Energie nucleara produsa in centralele nucleare, resurse de energie regenerabila precum hidroenergia, energia geotermala, biomasa, energia solara si cea eoliana sunt surse de energie alternativa.

Tractor agricol

In general, sursele de energie alternativa se refera la surse de energie neconventionale care au un foarte mic impact asupra mediului înconjurator. Avantajele acestor surse de energie sunt costurile foarte mici pe care le platim pentru consumul de energie. Din aceste motive, tot mai multe companii au tendinta de a combina energia conventionala cu cea alternativa. Scopul acestora fiind reducerea costurilor, o rezerva suplimentara de energie, si nu in ultimul rand, o reducere a emisiilor de carbon.

Chiar si in tara noastra accentual cade din ce in ce mai mult pe surse de energie alternative. Una dintre cele mai raspandite este montarea de panouri solare, centrale termice, pompe de caldura sau cazane pe baza de biomasa. In plus, amenajarea de parcuri eoliene si crearea de sisteme fotovoltaice se alatura noilor tendinte de energie alternativa din tara noastra.

La toate acestea se adauga si culturile de salcie energetica cultivate la noi in tara. In acest sens in Miercurea Ciuc exista o companie specializata in producerea si distribuirea de butasi de salcie energetica. Acestia reprezinta o sursa sigura si nepoluanta de energie.

Recoltarea unei culturi de salcie se face atat cu masini speciale de diferite capacitati in functie de suprafata recoltata, cat si cu masini agricole obisnuite, tractoare, remorci. La suprafetele mari, metoda cea mai rentabila este recoltarea cu combine agricole dotate cu adaptoare speciale si care au o productivitate de 1ha/ora.

Toate aceste lucrari trebuie facute in lunile de iarna, din noiembrie pana in martie. O plantatie dureaza intre 20 si 30 de ani, iar din al doilea an nu mai este necesara decat recoltarea fara alta interventie.

Write a comment