Gradina Fiarelor – O carte senzationala

0

Jeffery Deaver este unul dintre autorii mei preferati, iar cartea Gradina Fiarelor a ajuns in top trei cele mai bune carti pentru mine! Acest maestru al penitei a produs o adevarata capodopera cu aceasta carte. Actiunea se petrece in anul 1936, inainte de inceperea celui de-al doilea razboi mondial cu multi ani in urma.

Jeffery Deaver

Intr-un Berlin bolnav de ciuma nazistilor, un asasin abil pe nume Paul Schumann are ca si tinta unul dintre cei mai importanti oameni ai statului nazist, dar misiunea lui nu este atat de facila pe cat pare la prima vedere. Pornind din New York si ajungand in Berlin, Paul este vanat inca de cand ajunge pe teritoriul german de catre un inspector genial de politie Willie Kohl, de Gestapo si de camasile brune.

Dar ce nu stie Paul in toata aceasta actiune este ca misiunea a fost sabotata inca de la bun inceput de catre un agent infiltrat in cele mai inalte ranguri ale adimistratiei Statelor Unite. Acest roman picteaza imaginea Germaniei atunci cand Hitler pregatea tara de razboi, opiniile nemtilor legate de regimul instaurat de acesta si dramele zilnice prin care populatia trecea datorita pumnului de fier care apasa mentalitatea germana in perioada nazista.

Un thriller detectiv extraordinar, Gradina Fiarelor, este una dintre cele mai bune carti politiste pe care am citit-o vreodata, un roman pe care l-as recomanda oricand iubitorilor de acest gen!

Write a comment