Manele 2012

0

Manele 2012 si numele manelistilor vazuti prin Google Translate
Ca suntem o tara de manelisti, ca Romania este denumit de multe ori „manelarica” si nu doar de Mircea Badea, ca nu exista sarbatoare fara eternele gratare, ceafa de porc, si nu, nu este neaparat vorba despre felul de carne, berea spumeganda ce umple paharele de plastic, si manelele, aceste amalgamuri de sunete, am zis totusi ca note muzicale e prea mult, si cetateni imbracati sumar, cat de sumar se poate, aratandu-se aproape in costumul lui Adam pe Valea Prahovei, drum pe care trec, inca destul de multi turisti straini. Va suna familiar? Cu siguranta tuturor ne suna familiar, caci vorba aceea, ce ar fi zilele de duminica fara eternii mici si  „muzica” unui Adrian copilul minune sau Adi de Vito mai nou (am facut ceva research) sau whatever…  Haideti totusi sa ne amuzam de ceea ce face Google cand vine vorba despre acest subiect de interes sa-i spunem inca, modest, national si speram sa ramana doar la acest nivel. Deci daca nu ati incercat pana acum sa-i cautati pe „vestitii manelisti” si sa vedeti care este traducerea numelor lor de scena, sau probabil numelor reale… (nu m-ar mira daca pe Adrian copilul minune l-ar chema asa si in buletin), aveti mai jos cateva rezultate traduse de google translate care sigur va vor da pe spate : )

Muzica 2012 manele

Apropo de asta, trecand peste cum de unde au aparut astia, de ce au facut avere si isi ridica palate cu zeci de turnuri,  de ce se asculta, de ce ne fac de ras, de unde s-au autointitulat asa, sau cine i-a botezat asa? Sa recunoastem, a avut ceva inspiratie! Florin Salam, Sorinel copilul de aur, Babi Minune? Nu vi se pare ca numele lor suna a ceva extraordinar, privilegiat, unic si personalizat? Nici nu s-ar fi putut altfel, totul trebuie sa fie in deplina concordanta cu versurile pe care le canta nu? Dezacorduri peste dezacorduri, e greu cu limba romana, vocabularul limitat, in care auzim obsesiv, printesa, iubire, suferinta, lacrimi cuvinte meaningless pentru acesti cantaciosi. Sa nu cadem in extrema cealalta, ca ar fi multe de spus.

  • Manele – House
  • Manele noi – House in November
  • Manele bune – Good House
  • Babi minune – Rihanna
  • Florin salam – Barry Manilow
  • Liviu pustiu – Alan desert
  • Sorinel pustiul – Dj wildeness
  • Roxana printesa ardealului – Black Eyed Peas
  • Ionut cercel – Pussycat Dolls
  • Adrian copilul minune – Adrian child prodigy

Ii felicitam si le multumim celor din echipa Google Romania pentru cum au tradus cuvantul „manele” si derivatele acestuia si pentru ca ne-au pus la dispozitie aceste traduceri de nume extraordinare! Si daca v-ati saturat de manele si manelisti, va invit sa traduceti „Holograf” sa vedeti ce rezultat va da, iar in incheiere o melodie frumoasa! MP3 – Ascultati-o, poate va reveniti din aceasta mizerie vizuala si auditiva!

Write a comment