Performanta prin volei

0

Voleiul este un sport care poate fi jucat de oricare dintre noi nu trebuie decat sa formezi doua echipe, sa desparti terenul in doua cu un fileu, sa ai o minge rotunda speciala pentru acest sport si jocul poate sa inceapa. Tot ce ai de facut este sa treci mingea pe deasupra fileului folosindu-te doar de maini incercand sa atingi cu mingea terenul advers pentru a puncta. Echipele au voie doar la trei incercari pentru a trimite mingea spre terenul celeilalte echipe si pot castiga cate un punct doar daca mingea va atinge terenul advers.

Beach volleyball

Dupa cum stiti deja o echipa trebuie sa fie alcatuita din sase jucatori si vor trebui sa castige cate trei seturi din cinci si trebuie sa inscrie cate 25 de puncte. Acest joc este unul de competitie care te antreneaza scotand in evidenta indemanarea, creativitatea si spontaneitatea de care dispui. In joc regulile sunt create tocmai pentru a scoate in evidenta aceste abilitati. Jucatorii, prin acest sport, li se permite sa actioneze atat din spatele terenului cat si de la fileu iar mingea trebuie pastrata cat mai mult timp in aer dar poate fi pasata si la alti membri din echipa inainte sa fie pasata catre adversari. Astazi acest sport este foarte palpitant si poate deveni un adevarat spectacol pentru cei care iubesc acest sport si mai ales cand pe teren joaca unele din cele mai bune echipe care pot demonstra cat de bine pregatite sunt si cat de aproape sunt, una de cealalta, la limita de castig.

Acest sport nu este un simplu joc de volei asa cum sunt cele pe calculator, ci trebuie sa depui un efort intens ca sa te mentii in forma si in acelasi timp sa iti stabilesti niste strategii si niste tehnici care sa faca echipa renumita in concursurile organizate. Pozitia jucatorilor pe terenul de volei, le permite acestora sa dezvolte tactici interesante in favoarea echipei dar si pentru a entuziasma spectatorii prezenti la concurs. Voleiul nu este doar un simplu sport ci in timp a capatat o imagine din ce in ce mai buna prin evolutia sa din ultima perioada devenind un sport dinamic si cu echipe foarte bine pregatite. Faptul ca in acest sport exista anumite reguli care sunt arbitrate de catre un arbitru face din competitia celor doua echipe o experienta deosebita.

Prin aceste reguli existente in joc trebuie vazut si gradul de evolutie al acestui sport minunat de-a lungul timpului indiferent din ce pozitie il privesti, fie ca spectator, ca antrenor sau ca arbitru. La competitiile de volei echipele au nevoie si de un echipament adecvat alcatuit dintr-un sort si un tricou, sosete si pantofi sport, insa culoarea este aleasa de fiecare echipa in parte iar fiecare membru al echipei are si un numar. In echipa isi are locul si un capitan ce poate fi identificat prin bareta asezata sub numar. El este ca un motor al echipei si cel care raspunde pentru ea. Daca te gandesti ca acest sport este foarte bun de practicat pentru copilul tau, nu gresesti deloc, pentru ca il va dezvolta din punct de vedere fizic, dar si psihic invatand sa aibe spirit de echipa sau de lider si va sti sa faca fata cu bine competitiilor in care este implicata intreaga echipa.

Write a comment