Personalitati din lumea muzicii cu probleme de auz

0

Muzica poate functiona adesea ca o eliberare, incantare, alinare sau refugiu, in functie de starea sufleteasca a celui care o asculta. Totusi, muzica poate avea si o intensitate acustica prea mare, acest caz fiind mai greu de suportat. Acest lucru se poate intampla de exemplu in timpul unui concert. Muzicienii au tangente cu intensitati acustice ridicate, ceea ce poate conduce la afectarea auzului. In plus, exista si muzicieni care s-au confruntat cu pierderea auzului inca de la nastere sau cu dezvoltarea de probleme grave de auz pe parcursul vietii.

Ozzy Osbourne

Iata cateva personalitati din lumea muzicii care s-au lovit de probleme de auz

Eric Clapton, artist celebrat de trei ori in Rock and Roll Hall of Fame, si-a adus contributia in succesul unor trupe precum Cream, The Yardbirds si este fondatorul trupei Led Zeppelin. Ce nu stia intregul sau public este faptul ca, in timp ce el creea muzica, se lupta si cu acute dependente de alcool, droguri precum si cu probleme de auz.

Neil Young, muzicianul care a creat mai mult de 30 de albume mentinand aceeasi calitate a pieselor sale. Problema de auz cu care s-a confruntat acest muzician se numeste tinitus, o afectiune caracterizata prin perceperea unui zgomot in urechi.

Ozzy Osbourne, solist si fondator al binecunoscutei formatii de heavy metal Black Sabbath, s-a ales cu foarte multe probleme de auz din cauza sustinerii de concerte de tip heavy metal.

Ludwing van Beethoven, unul dintre cei mai celebrii compozitori din istoria muzicii a resimtit primele simptome de pierdere a auzului inca de la 30 de ani. Pana la varsta de 44 de ani el suferea de surditate in adevaratul sens al cuvantului, fapt care nu l-a impiedicat sa compuna si Simfonia a IX-a, creeata cand deja marele artist nu mai auzea nimic. Adevarata cauza a pierderii auzului sau a ramas un mister, singurele cauze susceptibile putand fi cantitatea prea mare de plumb pe care o detinea in organism si dusurile cu apa rece facute in timpul noptii.

Phil Collins, dupa infiintarea trupei Genesis el s-a bucurat de o cariera extraordinara si ca artist solo. In ultimii ani artistul a instiintat presa ca unul din motivele pentru care nu mai este atat de prezent in viata muzicii este legat de problemele de auz de care sufera.

Write a comment