Constructia unui semineu

0

Semineul a devenit odata cu trecerea timpului, si la noi, un element esential atunci cand se construieste o casa. Un semineu realizat de o echipa de profesionisti nu va infrumuseta doar casa, va face si caldura… Flacarile din semineu ne induc o senzatie placuta de confort, ne incanta privirea si creeaza o atmosfera romantica. Acum, cand afara este frig, ce poate fi mai placut decat sa petreceti clipe relaxante, in fata focului ce arde intr-un semineu. Pentru a putea face insa o alegere corecta va vom da cateva detalii esentiale pentru alegerea si constructia unui semineu pe lemne.

Seminee moderne

Cand se alege semineul trebuie avut in vedere in primul rand de posibilitatea construirii cosului de fum. Acesta se poate monta pe interior, de pe placa de etaj, de deasupra zonei unde va fi montat semineul sau poate fi un cos exterior. Daca nu sunteti restrictionati de pozitionarea cosului urmatoarea alegere pe care trebuie sa o faceti este daca semineul va fi de perete sau de colt si apoi stilul pe care sa il aiba: semineu modern, semineu clasic sau semineu rustic. Trecand si de aceasta etapa trebuie apoi sa va decidei daca doriti un semineu cu focar inchis sau unul cu focar deschis.

In situatia in care doriti sa aveti un „contact direct” cu focul si optati pentru un semineu cu focar deschis trebuie sa stiti ca acestea au un randament scazut de numai 20 – 30%. Chiar si acest randament scazut il obtineti doar daca faceti lucrarea cu o echipa specializata! Daca doriti un randament mai ridicat trebuie sa optati pentru un semineu cu focar inchis. Focarul unui semineu poate fi realizat integral din fonta sau poate fi un focar metalic cu interior de samota. La astfel de focare randamentul poate fi cuprins intre 65 – 85%. In situatia in care vreti un randament si mai ridicat dar cateodata sa puteti avea „contact direct” cu focul exista solutia folosirii unui focar cu deschidere dubla. La un astfel de focar usa se poate deschide normal, in plan orizontal, cat si pe verticala, fiind ascunsa, intrand practic sub finisajul semineului. Dupa ce ati luat aceste decizii nu trebuie sa omiteti bugetul pe care-l aveti alocat pentru un semineu.

Pe site-ul www.seminee-kaminofocus.ro, importator oficial de seminee moderne, clasice si rustice, focare si sobe de la cei mai renumiti producatori din Europa: Fugar si Traforart din Spania, Caminetti Montegrappa din Italia, Cheminees La Romaine si Flam N’Co din Franta, puteti alege dintr-o gama variata de seminee metalice minimaliste, seminee cu bioetanol sau seminee pe gaze, sau le puteti vedea la showroom-ul din Bucuresti sau Brasov. Oferta cuprinde seminee pentru orice buget: economice ca pret cuprinse intre 1.600 – 2.100 euro, seminee premium cuprinse intre 2.100 – 5.000 euro si seminee exclusiviste cu preturi cuprinse intre 5.000 – 17.000 de euro. Aceste preturi, orientative, sunt pentru seminee la gata, cu transport, tva inclus si montaj oriunde in tara, clientii nefiind taxati in functie de distanta la care se va face montajul seminului ales.

Write a comment